top of page

Keramik, hantverk och design. Vi skapar hantverk som förgyller både vardag och fest oavsett tid och rum. Vi blandar sköna former med inspiration från Skaraborg vilket ger alla alster en egen karaktär och får i kombination med våra egna glasyrer ett alldeles särskilt uttryck.
 

Eva-Lena och Robin Anderson startade Lassagårdens Keramik 1987. Det började under enkla former. Eva-Lena tillverkade keramik i källaren och hade butik i en friggebod. 

1992 åkte vi på vår första mässa i Stockholm, Formex. Där fick så pass mycket beställningar att även Robin kunde börja på heltid i firman och vi flyttade upp ifrån källaren till ett uthus som hade varit hönshus för många år sedan.

Vi hade ca 200 butiker som kunder runt om i Sverige, och några utomlands som i Finland, Danmark, Norge, Tyskland och Japan.

År 2000 bestämde vi oss för att satsa på att bygga ut vår egna butik och började också med keramikkurser och prova-på.

På så sätt fick vi också tid att utveckla den konstnärliga delen av vårt arbete. Vi har gjort utsmyckningar i olika lokaler som exempelvis Apoteket Tranan, ambulansstationen i Skövde och äldreboende i Töreboda.

​

2012 beslöt vi oss för att utöka sortimentet i caféet och att bygga om köket. Vi byggde i några månader och var klara i början på mars. På natten den 12 mars ödelades våra planer inför sommaren. Ett kylskåp startade en brand i köket och lokalerna blev förstörda tillsammans med all keramik vi gjort. ​De första veckorna befann vi oss i ett konstigt tillstånd, men vi bestämde vi oss för att se framåt och satsa fullt ut. Tack vare en bra försäkring och Dina, ett bra försäkringsbolag har detta varit möjligt.

2018 bestämde vi oss för att göra omprioriteringar. Vi gör oss av med vår café-verksamhet och går tillbaka till där allt började. 
Nu jobbar vi bara med keramik och har för tillfället ingen försäljningslokal.

Vi som gör keramiken på Lassagården

IMG_6005.JPG
Eva Lena Anderson
Robin_skär_tranlykta..jpg
Robin Anderson
Moa och Beatrice.jpg
Moa Edlund Anderson
Contact
bottom of page